Проект

Историческа обиколка на град Русе

Какъв проблем решаваме

Да възродим историята на Русе за младите поколения

Русе е град с богата история - особено модерната история, през която Русе е център на иновации, търговия и изкуство в България.
Нашите дейности са насочени към популяризирането и припомнянето на тези факти.
Свържете се с нас

Сдружение „Градоред“ отпечатва своя туристическа карта, с помощта на която всеки жител или посетител на града може да научава частица от историята на град Русе, докато се разхожда из красивите му улици.

Освен основните забележителности, в картата са поместени и предварително изготвени маршрути, по които всеки желаещ може да поеме и да бъде отведен на тематичен тур из Малката Виена.

Всеки тур превежда потребителя през интересни сгради и улици, важни за историята на града. На всяка от сградите включени в маршрутите има поставена табела с QR-код.

Сканирайки кода от табелата, потребителя ще бъде отведен до кратката история на сградата от нейното създаване до днес. Историята на сградите е налична на пет езика: български, руски, английски, немски и румънски езици.

Допълнителни маршрути, както и препратки към всички маршрути през Google Maps, за онези които предпочитат дигиталните пред хартиените карти, са налични на сайта на сдружение „Градоред“.

На гърба на картата има поместена информация за популярни ресторанти, кафенета и барове, за да могат нейните притежатели да имат една истински пълноценна разходка.

Проектът е реализиран с помощта на Моторета - № 1 електрически скутер в България

Забележителности към проект

No items found.
Нашата визия

Да събудим града

"Градоред е младото гражданско общество на Русе, което проектира един по-щастлив и социално-раздвижен град."
Нашата визия

Медиите за нас

"Градоред е младото гражданско общество на Русе, което проектира един по-щастлив и социално-раздвижен град."
Нашата мисия

Да възродим историята на Русе за младите поколения